keskiviikko 14. joulukuuta 2016

DIY JOULUKANLETERI LUUKKU 14: PIPARIPALLOT








Tänään luukusta paljastuu ohje kaikkien aikojen lemppareimpaan joululeivonnaiseeni, eli piparipalloihin. Äiti on leiponut näitä melkein niin kauan kuin muistan, eikä näitä tänä vuonnakaan voinut olla tekemättä! Jollaintapaa nämä maistuvat vähän perinteisille joulupipareille, mutta ei kuitenkaan samalle!



Piparipallot

noin 70 kpl

250 g voita
2 dl fariinisokeria
1 rkl siirappia
1 muna
1 tl ikivääriä
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
2 tl kardemummaa
2 tl soodaa
6 dl venhnäjauhoja
50 g hasselpähkinöitä



Ohje

Vatkaa voi, fariinisokeri ja siirappi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita mausteet ja sooda vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan. Pyörittele taikinasta pellille pieniä palloja ja paina kunkin pallon keskelle hasselpähkinän puolikas. Paista piparit 175 asteen lämmössä noin 10 minuuttia.
















Itse inhoan hasselpähkinöitä, joten omista pipareistani jätän ne aina pois. :D Nyt vaan yritän olla syömättä kaikkia ennen joulua.. saattaa olla että pitää tehdä vielä uusi satsi. :D


P.S. Tänään on viimeinen päi lähettää ikimerkillä varustetut joulutervehdykset!!




//E