keskiviikko 2. marraskuuta 2016

AVOCADO TOAST

















Olen vähän myöhään herännyt jo muutamia vuosia sitten alkunsa saaneelle avokadohypetykselle. Nimittäin vasta tänä keväänä kokeilin tuota kovasti puhetta herättänyttä hedelmää ensimmäisen kerran. Olen toki avokadoa maistanut ja syönyt, mutta kotiin ostin vasta kun sain niin hyvää itsetehtyä guacamolea ravintolassa. Avokado on kyllä ihan täysin kaiken sen hypetyksen arvoinen, sillä olen rakastunut! Ensin laiton sitä smoothien joukkoon, joka teki juomasta ihanan pehmeän ja ruokaisamman. Sitten kokeilin leivän päälle ja olin taivaassa! :D Nyt avokadoa tulee laitettua vähän kaikkeen ja tulee niitä syötyä ihan pelkälteenkin välillä. 

Avokadot ostan lähes poikkeuksetta sellaisessa 5-6 kappaleen setissä, jossa ne ovat sopivan kokoisia omaan käytööni. Yksittäin ostettuina (ainakin käymissämme kaupoissa) avokadot ovat niin isoja, että jos yhden kokonaisen hedelmän leivänkin päälle laittaa, on se jo mielestäni vähän liikaa. Näissä seteissä on vaan se huonopuoli että tuppaavat kypsymään yleensä samaan aikaan.

Omat toastit teen yleensä paahtoleivästä, mutta usein tulee myös syötyä ruisleivällä. Päälle levitettä (oivariinia) ja lisäksi yksi siivu juustoa. Sitten avokadot, sellaisena kuin sattuvat leivälle tipahtamaan ja päälle vielä ripaus suolaa ja pippuria! AVOT!  




//E  

2 kommenttia:

  1. Mä yleensä säästän niistä isommista avokadoista toisen puolen seuraavaan päivään. Säästä se puoli avokadosta, mihin jää siemen kiinni. Sivele pinta sitruunamehulla ja laita tiiviiseen rasiaan jääkaappiin. On hyvää vielä seuraavana päivänä :)

    VastaaPoista