perjantai 1. huhtikuuta 2011

Alpakkaa

Messuilta tarttui mukaan myös muuta mukavaa "sädekehäni" lisäksi. Tietysti rutkasti ideoita ja uusia ulottuvuuksia, mutta myös muutama pehmeä lankakerä. Ihastelin äidin kanssa Dropsin osastolla lankojen väri- ja materiaali skaalaa sekä asusteita useita kertoja ja olisinkin halunnut ostaa kaiken. Ihmetyksekseni rohkaisin mieleni ja ostin jotain aivan normaalista poikkeavaa väriä, nimittäin keltaista! Kaksi kokonaista kerää 100% alpakkaa, jonka väri on keltainen, siis huh huh! Alpakkaa olen halunnut kokeilla materiaalina jo pitkään, mutta sitten tuli ongelma, mitä tekisin? 
Lankaa oli yhteensä vain 100g eli sillä ei pitkälle pötkitä. Vaihtoehtoja miettiessäni päätyisin joko pipoon tai kämmekkäisiin, joten päätinkin sitten etsiä Dropsin sivuilta sopivan ohjeen. 




Sivuilta löytyi tosi paljon varteenotettavia vaihtoehtoja, joita langalla voisi tehdä. Päädyin lopulta pipoon ja ihan perus sellaiseen, koska väri on melko hallitseva, en halunnut siihen mitään lisää. Muokkasin ohjetta hieman omakseni ja lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen. Ahkerana kutojana tein pipon yhdessä illassa, mutta ei paineita! 


Tarvikkeet

Perus pipoon tarvitset Drops Alpaca- lankaa n. 100g
40cm pitkän pyöröpuikon nro. 4


Ohje

Pään koosta riippuen luo pipoon nro. 4 pyöröpuikoille 
54/55 - 56/57 - 58/59cm = 90 - 96 - 102s. 
Neulo oikeaa niin kauan, kunnes pipo on mielestäsi sopivan pituinen n. 27cm. 
Kierrä lanka kaikkien silmukoiden läpi ja kiristä kunnolla.
Päätä sisäpuolelle. 


Yellow is new black?