sunnuntai 12. elokuuta 2018

AAMUPALALLA






Maanantain tekstissäni hehkutinkin jo siitä kuinka ollaan oltu keräämässä marjoja talteen talven varalle. Käytiin sitten eilen vielä poimimassa illalla yksi puska tyhjäksi mustistaviinimarjoista ja tänään piti jatkaa, mutta kas sadetta. En kyllä valita sateesta, sillä sitäkin on odotettu. 







Piti sitten tietysti heti päästä kokeilemaan "uutta" reseptiä uusilla marjoilla varustettuna. Nykyään olen jättänyt nesteen kokonaan pois smoothieistani ja olenkin nauttinut ne suoraan lusikalla eli smoothiebowl tämä kai sitten on. Tälläinen smoothie aamiainen tulee syötyä yleensä useampana aamuna viikosta, riippuen siitä onko kotona banaaneja tai avokadoa ja inkivääriä. Nämä edelliset ainekset ovat lähes poikeuksetta kaikki joka viikkoisen kauppareissun ostoslistalla olevia tuotteita, sekä siis myös smoothietteni vakkariaineksia.







Smoothie bowl:

1 dl kaurahiutaleita
1 rkl pellavansiemenrouhetta
1 banaani
1 avocado
Mansikoita
Karviaisia
Punaisiaviinimarjoja
Maun mukaan inkivääriä (eli siis pajon)







No se oli jo melkein sanomattakin selvää, että tämä oli H E R K K U A!! Aikas kirpsakka mixaus, mutta ehdottomasti oikein miellyttävä omaan makuuni. Mitään tarkkoja mittoja noiden marjojen suhteen en tuohon reseptiin laittanut, sillä juuri niiden määrällä pystyy säätelemään makua paljon. 

Tällä setillä nälkä pysyy loitolla hyvin ja pitkään, mikä on ainakin itselle tärkeä juttu aamupalan suhteen. Seuraavaksi lähtee testiin mixaus mustaviinimarjoista!