perjantai 4. marraskuuta 2016

ROME DAY 3.



Colosseum




Sitten olisikin luvassa kolmannen päivän kommelluksia Roomasta! Sunnuntaille olimme tehneet suunnitelman kiertää kaikki nähtävyydet joissa halusimme käydä ja ostaa tuliaiset ja pörrätä vähän kaupoilla. Matkamme lähti kävellen hotellilta kohti Colosseumia, joka oli lähinnä ja ensimmäinen kohde reittimme varrella. Emme koskaan löytäneet tietä jota pitkin alunperin suunnittelimme menevämme Colosseumille, mutta perille kuitenkin päästiin. Meikä saikin toimia sitten loppupäivän kartanlukijana ja olisi ollut ilmeisen hyvä jos olisin tehnyt sitä jo koko alkureissunkin.. sori mami :D 

Colosseumia ihailimme vaan sen ulkopuolelta, koska väenmäärä ja ajanpuute. Colosseum on vaikuttava myös sisältä, mutta tällä kertaa ulkokuori sai riittää. Tämä hämmästyttävä entisaikojen taisteluareena on kyllä ihan mielettömän kokoinen ja näköinen.






Forum Romanum



Colosseumilta matkamme jatkui pitkin Via dei Fori Imperialia. Sen varrella oli mm. Forun Romanum eli muinaisen kaupunkikeskustan jäljelle jääneet monumentit, Santa Maria in Aracoelin fransiskaanikirkko ja upea Vittoriano, joka on tehty valkoisesta marmorista. Vittorianon edessä on myös pieni sihkulähde, jossa kovasti räiskittiin selfieitä. :D Näiden lisäksi unohtamatta Palazzo Veneziaa tai Fori Imperialia joka koostuu fiiden foorumin ryppäästä tien "toisella puolella". 

Päädyttyämme Vittorianon eteen kiireiselle Piazza Venezialle lähdimme kävelemään pitkin Via del Corsoa kohti Pantheonia. Via del Corso oli kokonaan suljettu moottoriajoneuvoilta ja näin ilmeisesti toimitaan ainakin joka sunnuntai. Via del Corso on tosiaan yksi Rooman "kuuluisimmista" shoppailukaduista ja liikkeitä oli joka lähtöön. Siksi päätimmekin kävellä sitä pitkin ja poikkeilla kauppoihin kun mielenkiintoisia osuu vastaan. Niin ja ainakin keskustassa tosiaan sunnuntaisin oikeastaan kaikki kaupat on auki!




Fori Imperiali





Yksi erikoisimmista kaupoista Via del Corsolla oli Disneyn oma liike, jossa myytiin kaikkea Disneykamaa vaatteista leluihin ja kaikkea siltä väliltä. :D Sieltä tuli ostettua tuliaiset kahdelle nuoremmalle siskontytölle. Muita mainitsemisen arvoisia kauppoja oli myös Vansin ja Adidaksen omat myymälät, joissa molemmissa sai kylläkin melko epämääräistä palvelua, sekä (jo täällä mainitsemani KLIK) Lushin myymälä, jossa taas sai todella hyvää palvelua. 

Yleisesti ottaen asiakaspalvelijat niin kaupoissa kuin kahviloissakin olivat epäkohteliaita ja jopa töykeitä. Ravintoloissa sai huomattavasti parempaa palvelua. Tiedä johtuiko tämä sitten kulttuurista vai meistä turisteista, koska heillä keskenään tuntui olevan aina niin hauskaa ja mukavaa ja puhuttiin kovaan ääneen.








Suihkulähde Vittorianon edessä



Pantheon oli aivan täynnä väkeä ja sinnehän on tosiaan ilmainen sisäänpääsy. Jäi harmittamaan, koska itse ulkokupolista en saanut minkäänlaista kuvaa ikuistettua. Kupolin keskellä on 9 meträ halkaisijaltaan oleva aukko oculus, josta sataa suoraan sisään! :D Lattiassa oculuksen alapuolella oli pieniä reikiä josta vesi pääsi valumaan pois.. jänniä juttuja. 

Pantheonilta lähdimme kohti Fontana di Trevin suihkulähdettä. Ymmärtääkseni nykyään lähteeseen ei saa enää heittää kolikoita, enkä sen puoleen kenenkään nähnyt sitä tekevänkään. Pääsimme jopa hetkeksi istahtamaan lähteen reunalle ennen kuin matka taas jatkui.


 
Vittoriano




Piipahdimme myös Trevin ja Piazza Colonnan välissä olevassa Galleria Alberto Sordi "kauppakeskuksessa" jossa oli sekä luksuspuoteja että hajuvesikauppaa ja Calvin Kleinin oma putikki, ravintolaa ja kahviloita. Itsessään tila oli todella hieno ja käymisen arvoinen, vaikka mitään ei ostaisikaan. 

Matkamme jatkui pitkin Via Corsoa aina Piazza del Popololle asti ja poikkesimme matkalla kauppoihin, kahville ja tietty gelatollekin. Yleisesti ottaen shoppailimme todella vähän ja vaikka kauppoja olikin mukava kierrellä, nykyään olen niin kranttu että jätän ostamatta jos ei ole täydellistä. :D Itselleni ostin koko reissulta H&M:ltä hupparin, Lushilta palashampoon ja lentokentältä hajuveden. :D Mutta reissun idea ei noin muutenkaan ollut shoppailu, vaan nähtävyydet ja yleinen hengailu. :)



Pantheon

Oculus



Piazza del Popololta lähdimme kävelemään Piazza di Spagnalle Via del Babuinoa pitkin. Lauantaina kävimme vain Espanjalaisten portaiden juurella, mutta nyt kävelimme ihan ylös asti! Portaat olivat sen verran kuluneet, että kun tulimme alaspäin, sai olla tarkkana. Satellaa portaat on kyllä ihan nou. Piazza di Spagnan läheisyydessä olleet luksusliikkeissä jätimme ihan suosiolla käymättä sisällä ja ihailtiin vaan näyteikkunoita. Ehkä vielä joskus ;) Kävi myös mielessä asia, että jos joka puolella oli nyt noin paljon ihmisiä, niin mitenkäs sitten kun on sesonkiaika? OMG.






Fontana di Trevi



Spangnalla hengailun jälkeen lähdimme metsästämään ruokapaikkaa ja päätimme ottaa kohteeksi jälleen saman mestan eli Taverna Barberinin mihin lauantainakin jo piti mennä. Perille löydettiin ja vieläpä helposti (kartanlukijana minä :D), mutta paikka olikin kiinni, ylläri! :D Vieressä oli onneksi toinen ravintola johon sitten päätimme mennä ja hyvä niin koska pestopastani oli aivan taivaallista! Otimme äidin kanssa molemmat samat annokset, mutta äidin pasta oli gluteenitonta. Maistoin myös sitä ja eroa omaani ei oikeastaan edes huomannut. 



Espanjalaiset portaat

Piazza di Spagna




Myönnettäköön että tämän ravintolan nimi unohtui samantien. :D Googletteluista huolimatta, en ravintolaa löytänyt, mutta Via delle Quatro Fontanella se oli ja seuraava ravintola Taverna Barberinista. :D Ruokailun jälkeen olimme niin täynnä että pyörimme hotelliin.. Matkalla kävimme ostamassa vielä muutamat kortit ja postimerkit turistipuodista ja fiilistelimme pimenevää Roomaa. Hotellissa pakattiin vielä kamat valmiiksi, koska seuraavana aamuna ennen yhdeksää oli jo lähtö lentokentälle.  



Disney kauppa <3

Piazza Colonna



Koko maanantai meni oikeastaan matkustamiseen ja kotona oltiin illalla 9 paikkeilla. Lentokentällä lähtöportti vaihtui taasen kahdesti, mutta onneksi oltiin kokoajan kärppänä sen suhteen! Muuten kotimatka sujui oikein mukavasti, eikä sydän hakannut enää ihan niin paljon kuin menomatkalla. :)  

Suosittelen Roomaa erittäin lämpimästi ja varaamaan aikaa tarpeeksi, varsinkin jos haluaa käydä nähtävyyksissä sisällä. Itse haluan ehdottomasti lähteä vielä joskus uudestaan - Rooma on rakkautta <3



//E