maanantai 12. marraskuuta 2018

#ZEROWASTESYYSKUU HAASTEEN JÄLKIMAININGEISSA






Vaikka jo eletään marraskuuta haluan hetkeksi vielä palata #ZEROWASTESYYSKUU haasteeseen, johon osallistuin. Homma nimittäin sujui melkoisen mallikkaasti! Omat sekajätteet mahtuivat hienosti pieneen lasipurkkiin ja tällä tyylillä olisi ollut helppo jatkaa arjessa jatkossakin. Elämä ei siis tuntunut juuri sen hankalammalta kuin normaalistikaan! :D 

En halunnut törkypurkkiani tähän kuvata, mutta sieltä löytyi mm. paljon purkkaa, hammaslankaa, muistikortin muovinen kotelo ym. 

Ainoa kohta jossa joutui eniten miettimään, oli ruokaostoksien tekeminen, kuten jo osasin haasteeseen lähtiessä aavistaa. Halusin ylipäätään olla kuukauden niin että jätettä ei tulisi yhtään, mutta se oli mahdotonta. Koen kuitenkin onnistuneeni hyvin ja kaikki muu jäte kierrätettiin.

Vaikka syyskuun jälkeen en ole enää sekajätteitäni lasipurkkiin kerännyt, jäi haasteesta paljon käteen. Sekajätteen määrä on vähentynyt huomattavasti taloudessamme, vaikka ei se ennenkään valtavan suurta ollut, sillä meidän roskis tyhjennetään kerran kuukaudessa. :) Olen saanut myös miehen innostumaan enemmän kierrättämisestä ja miettimään mitä kannattaa ostaa varsinkin ruokaostoksilla. 

Ja jos jostain haluaa lähteä liikenteeseen sekajätteen vähentämiseksi, suosittelen ehdottomasti kierrättämään kaiken mahdollisen ja yrittää vähentää mahdollisimman paljon muovia. Arjessa jo pienilläkin teoilla on valtava merkitys, joten rohkaisen kaikkia pienin askelin kohti jätteettömämpää elämää!