torstai 19. toukokuuta 2011

Koru puhelinluettelosta





Tänään kun tulin töistä kotiin oli postilaatikkooni tupsahtanut puhelinluettelo. Puhelinluettelot tehdään kierrätetystä paperista, mutta tuntuu silti ikävältä koska tekemiseen on käytetty paljon energiaa ja kun itse en tee sillä mitään. Ennen olen aina vienyt luettelot työpaikalle tai paperinkierrätykseen, mutta nyt haluaisin käyttää edes osan paperista hyödyksi. 


Kun oiken ahkerasti mietiskelin mitä kivaa tekisin paperista, sain mahtavan idean tehdä helmiä! Puhelinluettelossahan on juuri lempi värini musta ja valkoinen! Ja helmistä päätin tehdä kaulakorun jonka pituus on noin metri eli helmiä tarvitaan 25 kappaletta.  



Tarvikkeet

Paperia (puhelinluettelon)
Lyijykynä
Sakset
Pitkä viivotin
Sukkapuikko
Decoupage-lakkaa (tai vastaavaa)
Pieni sivellin
Neula ja narua


Ohje

Laita paperi (A4) niin että lyhyet sivut ovat ylhäällä ja alhaalla. Mittaa yläreunasta ja laita merkki 4 cm kohdalle. Mittaa alareunasta ja laita merkki 2 cm kohdalle. Yhdistä kolmioksi. Kolmiosta tulee siis koko sivun korkuinen eli noin 30 cm korkea. Seuraavan kolmion saat helposti kun mittaat taas 4 cm paperin alareunasta (eli kolmion kärjestä) ja yhdistät sen paperin yläreunaan. Näin paperia ei mene hukkaan juuri yhtään ja yhdestä puhelinluettelon sivusta teet 9 kolmiota. Aloita paperin kiertäminen puikon ympärille kolmion leveämmästä päästä. Kierrä paperi niin että se pysyy kokoajan keskellä eli silloin helmestä tulee keskeltä paksumpi kuin reunoilta. Paperia ei saa kiertää puikon ympärille liian tiukkaan, jotta helmen irrottaminen olisi helppoa. Sudi decoupage lakkaa helmeen ja anna kuivua noin minuutti. Irrota helmi puikosta.
Pujota helmet naruun ja piilota solmu helmen sisälle.

Vinkkivinkkinen! Jos haluaa korusta näyttävämmän voi helmiä maalata ja muuttamalla kolmion mittoa helmistä saa erikokoisia.


Tarpeet


Helmet


Koru





Tähän ihanaan koruun kului vain kaksi ja puoli sivua puhelinluettelosta, mutta olen silti iloinen, että paperi on jo kierrätetty kahdesti. Ja jos tätä ideaa veisi vielä vähän pitemmälle ja tekisi vaikka helmistä verhon, siihen menisi jo aika monta sivua.