maanantai 23. toukokuuta 2011

Sadepäivä



Ihanaa, ulkona sataa! Sadepäivinä saa olla ihan rauhassa sisällä eikä siitä tarvitse potea huonoa omaatuntoa. Sadepäivänä Pikku-apurikaan ei halua laittaa kuonoaan ulos vaan viihtyy käpertyneenä omalle pedilleen. 
Päivän aikana tuli tehtyä tosi paljon kaikkea, kuten suursiivous. Siivouksen lisäksi ehdin perehtymään seuraavaan projektiini, eli Rosee- tekniikalla tehtyihin kukkiin. Rosee on perinteinen käsityötekniikka, joka tunnetaan aikasemmalta nimeltään teneriffan pitsinä tai aurinkopitsinä. Ja työvälineellä jota Rosee -tekniikkaan tarvitaan voidaan valmistaa erikokoisia kukkia, joista  taas voi tehdä vaikka mitä kivoja juttuja. Lainasin siis tämän  työvälineen äidiltäni, joka osti sen kun olimme Turun käsityömessuilla. Äitini on tehnyt valtavan kasan kukkia paperinarusta ja ideasta innostuneena päätin kokeilla itsekkin.
Aloin tehdä kukkia mustasta paperinarusta ja niistä ajattelin saada oviverhon eteisen oveen. Ovessa on ikkuna joka on 125 cm korkea ja 62 cm leveä eli tarvitsen kukkia 15 x 8 = 120 kpl. Kukkia on tosi kiva ja nopea tehdä. Tällä hetkellä kukkia on 35 kpl eli tekemistä riittää vielä.




Rosee -työväline

Paperinarukukka