maanantai 10. lokakuuta 2016

TOSSUT



Domino tossut, palatossut, neulotut tossut? Yhtä oikeaa nimeä näille tossuille ei taida olla. Mummuni teki näitä tossuja meille aina (myös villasukkia) ja päätinkin vihdoin kokeilla itse tehdä tälläiset. Olen aina pitänyt näiden tossujen tekemistä jostain syystä vaikeana? ja ehkä siksi ei ole aikaisemmin tullut kokeiltua. Mutta eipä koskaan kannattaisi ajatella noin, sillä nämä ovat erittäin helppo ja vielä nopeakin tehdä! Ihmekkös mummu teki näitä tossuja aina kaikille sukulaisille vähintään joka jouluksi!



Tarvikkeet  


Novita 7 Veljestä (Papukaija) lankaa n. 100 g
(Valkoista tms. lankaa palojen yhdistämiseen)
Sukkapuikot nro. 4
Virkkuukoukku (nro. 3)
Sakset
Viivotin



Ohje


Tossujen koko noin 36-37 (19 silmukkaa 38-39)

Luo 15 silmukkaa. Neulo ainaoikeaa kunnes palan korkeus on 7,5 cm (= neliö). Päätä silmukat. Tee yhtä tossua varten 8 neliötä ja tossupariin yhteensä 16 neliötä. Ompele neliöt toisiinsa piirroksen mukaan. Huomaa myös piirrokseen nuolella merkityt neulomissuunnat. Ompele ensin 6 palaa allekkain. Ompele vielä toiseksi ylimmäisen palan oikeaan sivuun yksi pala ja toiseksi alimmaisen palan vasempaan reunaan 1 pala. Yhdistä sitten palat merkittyjen kirjainten mukaan eli sivu A sivuun A, sivu B sivuun B jne. Päättele langanpäät hyvin.


Kuva Novita














Heii! Halusin jakaa tämän postauksen uudestaan, koska se on yksi blogini luetuimmista. Tässä siis tämän maanantain DIY! Alkuperäinen ohje on Novitan sivuilta, mutta muokkasin sitä omiin kinttuihini sopivaksi.
Muutamat näitä aikoinaan tein ja nyt ajattelin väsätä parit pukinkonttiin! Ovat siis todella helpot ja nopeat tehdä ja erilaisilla langoilla ja väreillä saa hienojakin efektejä aikaan, kuten esim. nuo ylläolevat! Ainoa mitä näiden tekemisessä inhoan, on tuhannen langan päätteleminen.. Mutta eiköhän siitä selvitä! :D




//E