maanantai 25. huhtikuuta 2011

Decoupage



Jo vihdoin sain aikaiseksi istuttaa "yrttini" ja ne kaikki ovat  jo alkaneet kasvaa! Vau! Istutin tilliä, rucolaa, persilijaa, pinaattia ja lehtisalaattia. Tillin, rucolan ja persilijan istutin hienoihin Ikeasta ostettuihin pitsipurkkeihin ja pinaatin sekä lehtisalaatin kasvualustat tein itse peltipurkeista.


Spraymaalasin purkit (4-6 kertaa/kerrosta), toisen mustalla ja toisen valkoisella. Mustaan purkkiin virkkasin pieniä keltaisia isoäidinneliöitä koristeeksi ja laitoin ne liimalla kiinni. Helpon ohjeen neliöön löytää Novitan nettisivuilta. 


Valkoiseen purkkiin kokeilin itselleni uutta juttua, nimittäin decoupage-tekniikkaa, eli helpommin sanottuna liimasin servettejä purkkiin lakan avulla. Ostin valmista lakkaa Sinellistä, mutta sitä voi tehdä itse esim. sekoittamalla Erikeeperiä 50% ja vettä 50%. Lakkana voi käyttäää myös vesioheinteista huonekalulakkaa, jota saa rautakaupoista. Löysin astiakaapistani ihania keltavalkoraidallisia Marimekon servettäjä, joita  käytin valkoiseen purkkiin. Servetistä käytin vain päällimmäistä osaa (servetissä 2 kerrosta). Lakkaus on melko vaativaa ja vaikeaa, koska servetti on niin ohut ja hajoaa helposti, eli kärsivällisyyttä tarvitaan reilusti. Mielestäni ensikertalaiseksi onnistuin hienosti, eikä raitojen tarvitse olla ihan suorassa.

Decoupage tekniikasta innostuneena olenkin jo tehnyt vaikka kuinka monta erilaista purkkia ja kuolaan kaikkia hienoja servettejä kaupoissa. Nyt suunnittelenkin jo mihin kaikkeen muuhun tätä tekniikkaa voisi käyttää.




VinotRaidat
Neliöt



Äidinpäivä lahja