torstai 22. syyskuuta 2016

BAD NUMBER TWO








Mitä tehdä siinä tilanteessa, kun keittiöstä puutuu toinen valaisin joka olisi todella tarpeellinen ja valaisin jonka haluaisit keittiöön on makuuhuoneessa ja makuuhuoneeseen olet etsinyt jo iät ja ajat sopivaa yksilöä, sitä löytämättä, mutta makuuhuoneessakin on oltava valo eli sitä ei voi ottaa pois? :D 

Tullaan siis tilanteeseen jossa kai pitäisi turvautua siihen kakkosvaihtoehtoon. Itselleni nämä kakkosvaihtoehdot ovat täysin nou nou, koska olen virheistä oppinut että se ei vaan kannata. Otetaan esimerkkinä vaikka farkut ja siis tilanne joka valitettavasti tapahtunut itselleni useammankin kerran;








Halusin farkut jotka maksoi 120€. Sillä hetkellä en ollut valmis laittamaan niin paljon rahaa kyseisiin farkkuihin, mutta himoitsin niitä armottomasti. Näiden himoitsemieni farkkujen tilalle ostin sitten "korvikkeet", jotka olivat melkein samanlaiset ja maksoivat noin 50€. Käytän 50€ farkkujani, mutta himoitsen silti edelleen näitä 120€ farkkuja, - joka päivä. Lopulta annan itselleni periksi ja ostan ne. Nyt minulla oli kahdet melkein samanlaiset farkut joista 50€ farkut jäävät täysin turhiksi ja käyttämättömiksi uusien tieltä, eli silloinhan maksoin periaatteessa yksistä farkuista tämän kyseisen 170€. 50€ farkkuja en kuitenkaan saa myytyä enää kyseisellä hinnalla eteenpäin joten olen pattitilanteessa. 50€ meni siis aivan täysin hukkaan ja tämäpä vasta harmittaa!








Tällä kyseisellä tarinalla en tarkoita missään nimessä sitä, että mielestäni kallis olisi aina se parempi vaihtoehto, luvut voisivat olla hyvin toisinkin päin. Haen tällä takaa sitä, että itse vältän viimeiseen asti hankkimasta kotiini ja vaatekaappiini niitä kakkosvaihtoehtoja ja korvikkeita, koska kuitenkin tulee useimmiten hankittua jossain vaiheessa se ykkösvaihtoehto ja silloin rahaa menee helposti hukkaan ja tämä ensin ostettu korvike on pahimmassa tapauksessa täysin tarpeeton. Tietenkin tämä rahan "hukkaan meneminen" on tavara/vaate/huonekalukohtaista. Joistain tavaroista ja huonekaluista voi hyvinkin saada sen ostohinnan takaisin, mutta harvemmin tämä pätee esimerkiksi vaatteisiin. 





 




Olen mielummin siis kokonaan ilman ja säästän rahaa kyseiseen hankintaan/ tai etsin täydellistä yksilöä, jonka aikana voin vielä miettiä tarvitsenko ja haluanko todella tämän jutun. Kun kerroin ahdistuksestani heittäessäni tavaraa pois, katsoessani jätesäkkejä täynnä tavaraa ja mietin menetetyn rahan määrää, niitä kakkosvaihtoehtoja oli säkeissä mukana useampia. Varsinkin niissä vaatteita täynnä olevissa sinisissä kasseissa, jotka seuraavaksi matkaavat kirppikselle. 

Etsin siis edelleen makkariin täydellistä valaisinta, eikä tämä ole ainoa juttu jota kotimme kaipaisi kovasti. Ollaan ilman pärjätty tähänkin asti, ehkä siis vielä hetki kestetään..




//E