maanantai 3. syyskuuta 2018

ELOKUUN LEMPPARIT


Tähän kirjoitukseen on kerätty kuukauden lemppareimpia juttuja, joka voi olla esimerkiksi kirja, paikka, ruoka, ihminen, vaate, asia, tapahtuma, tekeminen tai jokin muu kiva juttu.





 
Marjojen kerääminen. Viinimarjat, luumut ja karviaiset on säilötty omin kätösin pakkaseen. Homma on todella terapeuttista ja parasta on nähdä, kun kipot täyttyy pulleista marjoista. Ja porukassa tämä vasta mukavaa onkin, kun on juttukavereita ja hyvää seuraa! Omppuja olisi vielä tarkoitus hamstrata.

 
Nollahukka Instagram-tili. Luin Otso Sillanaukeen Zero Waste kirjan, jonka jälkeen aloin seuraamaan hänen ja Aino Kämäräisen yhteistä Nollahukka Instagram-tiliä. Tilillä on maanläheinen ja aito tunnelma, eikä täydellisyyttä yritetä tavoitella, vaikka tavoite onkin elää kuluttamalla mahdollisimman vähän. Tilillä on paljon hyviä vinkkejä nollahukka elämäntyyliin ja fiksuja ajatuksia kahden eri elämänvaihetta elävän ihmisen matkasta kohti kestävämpää arkea.






 Pellavapuuvillaneule. Tämä neule lukeutuu yhdeksi elokuun parhaimmista kirppislöydöistä, sillä kyseinen kevyt, täydellisen mallinen ja värinen sekä huiput materiaalit omaava neule on ollut päälläni jatkuvasti! Pulitin neuleesta vaivaiset 1,50€.


 
Kirppikset. Elokuussa kiertelin paljon tiheämpään tahtiin kirppiksillä ja se tuotti tulosta! Tein superkivoja löytöjä niin kotiin, kuin vähän muillekin! Elokuun kirppislöydöistä kirjoittelen vielä oman jutun myöhemmin.






Junamatka siskontytön kanssa. Vaikka matka oli lyhyt, oli riemu sitäkin mittavempi! Junassa hämmästeltiin turvavöiden puuttumista ja katseltiin nopeasti vaihtuvia maisemia ja bongailtiin tuttuja paikkoja. Syötiin myös tietty eväitä.


 
Sisko. Aina ei olla oikein tultu toimeen ja vuosien varrella on ollut haasteita löytää yhteinen kieli ja ymmärrys toista kohtaan. Nyt tuntuu siltä että ollaan vihdoin löydetty yhteys.






Niska. Ei ole kaupungillakaan väliä, sillä Niska tekee Suomen parhaimmat peltileivät eli pizzat! Käytiin testaamassa Pietarsaaren pub ja oli niin törkeän hyvää! Vahva suositus makunystyröitä ja mieltä rikastuttavalle Cecilia pizzalle (tilaan ilman sipulia)!



Bookbeat. Päätin ”panostaa itseeni” ja hankin tämän kirjasovelluksen. Kirjoja on tullut luettua ja kuunneltua jo monta, mm. yllä mainittu Zero Waste, Veitola ja Kuinka olla välittämättä paskaakaan. Työmatkoilla sovellus on nykyään ihan must, sillä aika menee varsin nopeasti kuunnellessa. Parasta sovelluksessa on ehdottomasti se, että lukea ja kuunnella voi koska vaan ja missä vaan ja kirja on aina käsillä. Meidän pikkukylässä kirjasto on todella huonosti auki ja varsinkin uusimmat kirjat pitää aina tilata isommasta kaupungista, jossa taasen kestää yleensä useampi päivä.






Minigolf. Ollaan miehen kanssa kierretty nyt useampi rata läpi ja on kyllä hauska laji! Sopii hyvin tälläiselle kilpailuhenkiselle pariskunnalle ja voittoja on tullut molemmille muutaman pisteen eroilla! 


Sää. Elokuun sää oli ihan huippu. Vaikka syksyä oli jo ilmassa, olen viettänyt superisti aikaa ulkona, sillä kelit on tosiaan hellinyt. Aamulla on saanut vetää jo paksua takkia ja pitkävartista sukkaa päälle, mutta iltapäivällä riittää teeppari! 





Upeeta alkanutta viikkoa!




(kuva 1. Niina Männistö)