maanantai 7. toukokuuta 2012

Muija


Kasseja ei voi olla koskaan liikaa, nehän tekevät meistä naisen! Oma kassini on aina tupaten täynnä kaikkea tarpeellista (ehkä vähän tarpeetontakin) ja painaa vähintäänkin neljä kiloa. Ja koska on pakko kantaa sellaista määrää mukana, pitää kassinkin olla sen mukainen, että se vetää sisäänsä kaiken. Ompeluhimoissani teinkin itselleni helpon peruskassin Marimekon puuvillaisesta Muija- kankaasta. Muija-kuosi on yksi ehdottomista suosikeistani Marimekolta ja olin todella onnellinen, kun se taas viime vuonna otettiin uustuotantoon. Alunperin Muija- kankaani oli tarkoitettu koulutyöhön, mutta en raaskinut kuitenkaan käyttää sitä. Nyt tarpeeksi kauan haudottuani kangasta, päätin tehdä siitä jotain sellaista mikä olisi jatkuvassa käytössä, kassi oli siis varma valinta. Kassi on valmiina mitoiltaan: 46 cm x 35 cm ja kahvat 60 cm.



Tarvikkeet

Puuvilla (tai muuta) kangasta n. 1 m x 1 m
Ompelukone
(Saumuri)
(Mustaa) lankaa
Nuppineuloja
Sakset 
Silitysrauta


Ohje

Kassi: Silitä kangas. Leikkaa kankaasta kaksi 50 cm x 37 cm palaa. Aseta kankaan oikeat puolet vastakkain ja ompele kaksi pitkää ja yksi lyhyt sivu yhteen 1 cm saumavaralla. Huolittele saumavarat yhteen saumurilla tai vastaavasti ompelukoneen siksakilla. Käännä aukiolevasta reunasta ensin 1 cm saumavara ja vielä 3 cm taite nurjalle (neulaa tarvittaessa) ompele. Tee tikkaus samalle etäisyydelle, kuin ommel toiseen reunaan. 
Kahvat: Leikkaa kankaasta kaksi 64 cm x 7 cm palaa. Silitä kaitaleet nurjat puolet vastakkain pitkittäin puoliksi, jotta reunasta tulee siisti. Avaa kangas ja käännä nurjalle molemmista reunoista 1 cm saumavaraa, neulaa yhteen ja ompele. Tee taas tikkaus samalle etäisyydelle toiseen reunaan. 
Käännä kahvan päästä 1 cm saumavara ja kiinnitä se kassin sisäpuolelle 10 cm päähän sivusaumasta. Tee ompeleita tarpeeksi että kahva pysyy tiukasti kiinni. Kiinnitä yksi kahva aina samalle reunalle. Kiinnitä kaikki 3 muuta samoin. Ja vola kassi on valmis! 



Rakas ruksuttaja



Muija
Reunatikkauksen ompelu



Kahvat



Kahvojen kiinnitys


Valmis!



Ps. Lisää ompeluksia luvassa ja Psst. Viimeisessä kuvassa näkyy vähän makuuhuonettamme..