sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

HELPPO JA NOPEA SOSEKEITTO






Tällä kertaa kokeilevan kokin keittiössä oli tuoreet ainekset loppu ja mietin kuumeisesti mistä saisin väsättyä nopeasti ruokaa itselleni. No pakkasesta tietenkin! Sieltä löyti sopivasti muutama pussi porkkana-kukkakaali-parsakaali sekoitusta ja yksi pussillinen keittojuureksia. Näistähän sitten syntyi kasvissosekeitto!

Myönnän että ostan suomalaisia pakastevihanneksia, jotka on pakattu muoviseen pussiin, mutta teen niin mielummin kuin ostaisin ulkolaisia tuoreena, jotka kuitenkin on useimmiten pakattu myös muoviin.






Reseptiikka on niinkin yksinkertainen että kattilaan noin litra vettä, kasvisliemikuutio (jonka haluasin opetella korvaamaan jollain muulla) ja kaikkien pussien sisältö kiehuvaan veteen. Kauaa ei tarvii kiehua ja sitten vaan blendataan. Joukkoon 2,5dl kaurakermaa ja sopivasti oman maun mukaisia mausteita. Itse käytin mustapippuria, inkivääriä, basilikaa, rakuunaa, ripaus kanelia ja hiukan suolaa. Hetken saa vielä hiljalleen kiehua ja avot! 

Sosekeitoista on tullut ihan joka viikkoisia vakkareita ruokalistallani, sillä niitä on niin helppo tehdä ja myös nopea vähän tietysti aineksista riippuen.






Ulkonäkö ei ollut mikään herkullisin, mutta maku kylläkin. Välillä on hyvä ja kiva mennä sieltä mistä aita on matalin, mutta tietysti fiksusti!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti