sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Normann Copenhagen Norm 69




























Vähän aikaa sitten Stoccalla oli kiva nettitarjous: -20% kaikista kodintuotteista. Päätinkin sitten käyttää tilaisuuden hyväksi ja tilasin jo kauan himoitsemani Normann Copenhagenin Norm 69 valaisimen. En ollut koskaan nähnyt valaisinta livenä, mutta kuvista ihaillut monesti. Yllätyinkin siis paljon kun avasin paketin jossa valaisin oli, tai oikeastaan sen osat! :D Tiesin kyllä että valaisin saapuu osissa, mutta en sentään tajunnut että pitää taitella 69 muoviläpyskää ja vielä koota ne yksi kerrallaan valaisimeksi! 
Kuvia kokoamisvaiheesta ei tosiaan ole, ja sanoisin että jos olisin joutunut valaisimen yksin kokoamaan, ei siitä olisi tullut mitään. Onneksi rakas mieheni auttoi ja säästyin hermoromahdukselta. Minä siis taittelin osat ja mies kiinnitti. Aikaa kokoamiseen meni yhteensä reippaasti yli tunti ja kokosimmekin tätä monena päivänä aina vähän kerrallaan. :D

No mutta nyt se on valmis! Ja on se niin hienokin kun olin ajatellut! Pieni vaivannäkö ei siis haittaa, kun sai jotain noin kivaa tilalle! Niin ja valaisimen paikaksi ainakin tässä vaiheessa tuli keittiö, vaikka makuuhuoneeseen tätä ensin suunnittelin. Makkari saa siis edelleen odotella omaa täydellistä valaisintaan.. 







Norm 69 -valaisin on 69 osasta koottava valaisin. Kokoamiseen ei tarvita mitään työkaluja eikä liimaa, vaan valaisin taitellaan kokoon ohjeiden mukaan. Norm 69 -valaisimen tarina alkaa vuodesta 1969, jolloin Simon Karkov alkujaan suunnitteli valaisimen. Valaisin päätyi kuitenkin tuotantoon vasta 2000-luvun alussa, mistä lähtien sen suosio on kasvanut varsinaiseksi menestystarinaksi. Valaisimen visionäärinen rakenne ja moderni ulkomuoto on tehnyt siitä kuuluisan ympäri maailmaa. Norm 69 -valaisinta myydään yli 60 maassa ja se on saanut lukuisia kansainvälisiä designpalkintoja.
  • Valmistaja: Normann Copenhagen
  • Design: Simon Karkov
  •  
  • Koko L: Halkaisija 51 cm, korkeus 51 cm
  • Materiaali: Palamaton muovi
  • Väri: Valkoinen
  • Valonlähde: Max 60 W









P.S. Valaisintahan saa siis neljässä eri koossa S, L, XL ja XXL, joista meillä on tuo L koko.




















Translation: There is a new light in our kitchen: Normann Copenhagen Norm 69! Loving it!