tiistai 13. syyskuuta 2016

HABITARE 2016














Habitare 2016 on nyt taputeltu ja olisi jälkipuinnin aika. Rehellisesti sanottuna, olen vähän pettynyt. Hallit olivat mielestäni liian tyhjät ja odotin näkeväni monta esilleasettajaa, jotka kuitenkaan messuille eivät olleet tulleet. Todella harmillista. Muutamat isot firmat jylläsivät edelleen siellä messujen perällä, joita mielestäni ei tarvitisi olla ollenkaan ja ne jätettiin ihan suosiolla kiertämättä. Ja hei haloo, Forumin sähkömyyntipiste, eikö niistä riesoista pääse missään eroon?!?















Messuosastojen hinnat ovat melkoiset, joten ymmärrän kyllä, jos joku sen takia jättää putinkinsa pystyyn laittamatta. En tiedä vaikuttiko myös esim. muut maailmalla olleet messut esilleasettajien määrään? Onneksi kuitenkin monet olivat pistäneet parastaan, joten sentään ihan harakoille eivät messut menneet.














Itse olin messuilla sekä torstaina että lauantaina. Torstaina oli ainakin antiikkimessujen puolella koko päivän sopivasti porukkaa, mutta muuten ehtinyt kiertää ollenkaan, joten en tiedä miten väkeä riitti yleisesti. Lauantaina ihmisiä oli selkeästi enemmän liikkeellä, mutta onneksemme olimme jo heti aamusta paikan päällä, joten kiertety oli messualueella vielä ihan harmitonta. Antiikkipuolellakin väkeä riitti lauantaina hyvin, mutta verrattuna viime vuoteen väkimäärä tuntui vähemmältä.
















Omat Habitare ostokseni jäivät pyöreään nollaan. Olisin halunnut ostaa Teemu Järven vuosikalenterin ensi vuodelle, mutta ne olivat ilmeisesti päässeet loppumaan. Toivottavasti löytyy vielä jostain muualta. 60 vuotias Vepsäläinen jakoi ilmaisia julisteita, jotka tulevat varmasti päätymään monen kodin seinälle, mielestäni aika osuva mainoskikka! Itsekin sorruin nappaamaan muutaman julisteen mukaan hienoisen harkinnan jälkeen.. seinään päätymisestä en ole vielä päättänyt.















Ruoasta mainittakoon vielä, että se oli myös aikamoinen pettymys. Hinnat olivat järkyttävät ja kahvista sai pulittaa vähintään 3 euroa. Esilleasettajien loungetilassa ruoka oli myös kylmää ja tarjottavat olivat suurimmaksi osaksi loppu, vaikka ihmisiä ei ollut nimeksikään. Tuollaisissa tapahtumissa on hyvä pyytää, kun messulla sitä aikaa aina suttaantuu ja monelle iskee nälkä ja kahvijano. 















Itse jätin kokonaan valokuvaamisen väliin, lukuunottamatta Festart Designin osastoa antiikkipuolella, jota sitten kuvasinkin vähän enemmän. Mielestäni (isäni) osasto oli todella onnistunut ja muutamia mainitojakin tuli! Ei tässä sentään mikään oma kehu haise, vaikka osaston tekemisessä mukanana olinkin, kaikki propsit kuuluu täysin ISKÄLLE! Osastolta olisin voinut kotiuttaa lähes kaiken, mutta muutama onnekas ehti ensin ;) Melkein kaikki kaupan olevat tavarat menivät ihan verhoja myöten uusille omistajille! Mahtavaa!















Muita lemppariksi nousseita osastoja messuilla olivat mm. My o My:n Garage Garage - Rewilding osasto, Asun- lehden osasto sekä Vepsäläisen osasto. Mielenkiintoa herättäviä juttuja olivat Pinja Rougerin ja Riikka Kantinkosken yhdessä suunnittelema Botanic shelf, Mifukon ihanat Kiondo-korit sekä yleisesti ottaen tumma ja rikas värimaailma. Ensi vuonna messuille tulee varmasti mentyä taas, ovat ne kuitenkin käymisen arvoiset! :)





Olitteko te Habitaressa? Mitä mietteitä heräsi?






//E