perjantai 18. marraskuuta 2016

HONEY I WASHED MY HAIR







No niin, nyt tulisi sitten vähän tarinaa ja omakohtaisia kokemuksia Lushin palashampoosta! 

Kerrottakoon tässä vaiheessa vielä omista hiuksistani: Omaan karhean, paksuhkon ja luonnonkiharan hiuksen, joka on latvasta kuiva. Hiukseni ovat luonnollisen väriset eli niitä ei ole käsitelty mitenkään. Hiukseni rasvoittuvat mielestäni normaalisti, mutta rasvoituvat huomattavasti nopeammin, jos en juo tarpeeksi vettä. Käytän hoitoaineen sijasta useimmiten tehohoitoa ja pesun jälkeen hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Syksyisin ja tavisin päänahkani on kuiva (kuten koko muukin kroppani) ja teen 2-4 kertaa kuukaudessa öljyhoidon joko latvaan tai koko päähän. Kuivashampoota käytän pesuvälien pitkittämiseen ja hiukset pesen yleensä kerran viikossa. En kuivaa tai muutenkaan lämpökäsittele hiuksiani oikeastaan ikinä.










Tämän kertomuksen lisäksi kerroin myyjälle, että en halua hiuksieni latistuvan, koska rakastan pöyhkeää leijonanharjastukkaani, joka minulla on luonnostaan. En myöskään halunnut voimakkaan tuoksuista shampoota, tai shampoota jossa olisi sitruksen tuoksua. 








Myyjä suosittelikin Honey I washed my hair - shampoopalaa;

Antaa tuoksuvan tukan. Toffeentuoksuinen hunajashampoo, joka antaa kiiltoa, pehmeyttä ja ilmavuutta hiuksille. Sisältää 5% reilun kaupan hunajaa, joka jättää hiukset todella pehmeiksi ja ravituiksi, muttei latteiksi. Hunaja on luonnon kosteuttaja, joka auttaa hiuksia imemään kosteutta ja säilyttämään sen. Hunaja myös pehmentää ja silottaa hiuksia, saa ne kiiltämään ja parantaa kuivien tai karkeiden hiusten kuntoa. Hunajan antibakteeriset, antiseptiset ja tulehdusta poistavat ominaisuudet pitävät päänahan puhtaana ja terveenä. Hunaja vähentää hilsettä ja helpottaa kuivaa, kutisevaa päänahkaa.








Olen käyttänyt shampoopalaa nyt kolme kertaa. Jokaisella kerralla olen ottanut palan saunaan mukaan ja pessyt tukan palan kanssa siellä. Hiukset eivät mielestäni vaahdottuneet tarpeeksi kun niitä pesin. Hiukset tuntuivat pesun jälkeen puhtailta, mutta ei kuintenkaan niin puhtailta, kuin aikaisempien käyttämieni shampoiden jälkeen. Huomasin myös että tukka rasvottui paljon nopeammin ja aloinkin miettimään, josko en saanut pestyä hiuksia kunnolla palalla. Shampoopalahan ei tietenkään vaahdotu niin paljon kuin nestemäinen shampoo, koska pala sisältää todella vähän vettä verrattuna nestemäisiin. Muuten olin tyytyväinen pesun jälkeiseen tulokseen, nimittäin myös latvat tuntuivat hoidetummilta, vaikka palaa en niihin hieronutkaan.








En tietenkään halunnut vielä luovuttaa palan suhteen vaan viime viikkoisella Helsingin ja Lushin visiitillä kysyin myyjältä, teenkö kenties jotain väärin, koska hiukset eivät tunnu niin puhtailta ja rasvottuvat paljon nopeammin. Myyjä kertoi palan olevan todella hoitava ja kosteuttava, joten "osa syy" nopeampaan rasvoittumiseen saattaa olla myös siinä. Hän kuitenkin ehdotti, että ottaisin saunaan mukaan vesiastian, josta saisin hiuksiin lisää vettä ja saisin tällöin myös kunnolla vaahdotettua päätä. Saunassa tukka kuivuu nopeasti ja suositeltavaa olisikin pestä hiukset mielummin suihkussa.








Eli testailu siis jatkuu edelleen! Lushista lähti mukaan nyt Helsingin visiitillä palahoitoaine ja vartalolle tarkoitettu palasaippua, joista raportoin kun käyttökertoja on kertynyt tarpeeksi. :)
 




//E





Kursiiviteksi Lush