torstai 1. syyskuuta 2016

WHAT IS THE MEANING OF GOODS?









Siivotessani ja järkkäillessäni kotiamme, huomasin että todella monella tavaralla ja huonekalulla on niin sanotusti tärkeä merkitys minulle, niillä on jokin muisto tai se että sen on saanut tärkeältä ihmiseltä. Mietinkin että onko muillakin tälläisia tunnesiteitä tavaroihin? Mistä tämä johtuu että itse liitän usein jonkun tapahtuman, ihmisen, muiston tms. johonkin kyseiseen tavaraan? Juuri tämän vuoksi luulen että ihmisten (ja itsenikin on) on vaikea luopua tavarasta - niihin liitetään muistoja, ajatuksia, elämää. Niistä tulee tärkeitä ja arvokkaita kun niillä on jokin merkitys vaikka niillä oikeasti ei olisi mitään virkaa.











S
iivoillessani ymmärsin että sehän on kuitenkin vain tavaraa, eikö ne muistot yhdessä tekemisestä ja lämpimät ajatukset toisesta ole kuitenkin tärkeimpiä? Mutta kun on jotain kokreettista eli juuri sitä tavaraa, on näistä ajatuksista ja muistoista varmasti helpompi pitää kiinni. 







 




Minusta se että kodissamme olevilla tavaroilla ja huonekaluilla on tai olisi kaikilla jokin suurempi merkitys tai muisto ei ole huono asia. Huono asia on se ettei osaa luopua mistään tai irroittautua menneestä eli heittää pois siis turhaa tavaraa. Tämä koti on syntynyt itse tekemällä ja juurikin niillä tavaroilla ja huonekaluilla joilla on minulle merkitystä. En tiedä osaisinko sanoa sellaista paikkaa kodiksi, johon joku muu olisi hankkinut kaikki tavarat ja sisustanut ja laittanut sen kuntoon ilman että minulla olisi ollut mitään tekemistä sen kanssa - en usko että osaisin. 




 




Itse luovuin todella suuresta määrästä tavaraa, jäljelle jääneistä tuli entistäkin tärkeämpiä minulle -  näitä tavaroita vaalin, ne tuottavat minulle iloa, haluan pitää huolta niistä. Valitettavasti kaikki jäljelle jääneet tavarat eivät ole mieluisia, mutta ovat kuitenkin pakollisia. Näitä lähden sitten työstämään ja muokkaamaan kotia pikkuhiljaa kohti täydellisyyttä. Nyt tuntuu tältä, enkä usko että minusta saisi kuitenkaan koskaan ihmistä joka ei omistaisi mitään, eikä se ole tarkoituskaan. 





//E