perjantai 28. lokakuuta 2016

YAYOI KUSAMA








Nyt täytyy heittää ilmoille menovinkki! Helsingin taidemuseossa on tällä hetkeillä meneillään japanilaisen Yayoi Kusaman näyttely, joka myös tunnetaan ns. pilkkutaiteilijana. Itse "löysin" Kusaman vasta hiljattain, kun katsoin hänestä kertovan dokumentin Yle Areenasta. Todella mielenkiintoinen persoona ja aivan upeita töitä! Näyttely on HAM:issa vielä tammikuun loppuun asti ja nyt pitää ehdottomasti alkaa suunnittelemaan stadin reissua. Ja suosittelen katsomaan myös Yle Areenasta vaikka vähän pohjustukseksi tuon dokumentin. :)



Yayoi Kusama: In Infinity


HAMin vuosi 2016 huipentuu japanilaisen Yayoi Kusaman (s. 1929) takautuvaan näyttelyyn. Näyttely koostuu taiteilijan merkittävimmistä teoksista, joihin kuuluu maalauksia, veistoksia ja installaatioita.
In Infinity on ensimmäinen suuri retrospektiivinen katsaus Suomessa Kusaman taiteeseen. Näyttely kattaa taiteilijan uran varhaiselta 1950-luvulta nykypäivään.







Onkos joku jo ehinyt näyttelyssä käydä, tai onko tarkoitus mennä? :)




P.S. Huomasinpas äsken facea selatessani, että HAM:issa on tänään ilmainen sisäänpääsy klo. 16-19 kaikkiin näyttelyihin!!! 





//E