torstai 8. joulukuuta 2016

DIY JOULUKALENTERI LUUKKU 8. NIMIKORTIT








Tämän joulun teema tuntuu olevan vähän joka kanavassa luonnollisuus, luonnonmateriaalit ja VIHREÄ! Rakastan havupuita ja oikea joulukuusi on ihan ehdoton (koska sen tuosta lähimetsästä saa hakea luvan kanssa.)! Vielä maltan joulukuusen kanssa, mutta muuten havuja on jo sisälle ilmaantunut. 

Tänä jouluna haluan panostaa enemmän kattaukseen, koska meidän perheessä jouluruokailu on yksi joulun kohokohdista. Mutta asiaan! Sain siis huippuidean tehdä monivuotiset nimikortit joulupöytään.



Tarvikkeet

- Kartonkia (A4)
- Paperia
- Tussi
- Sakset
- Havuja
- Silmäneula ja parsinneula
- Lankaa



Ohje

Yhdestä A4 kokoisesta kartongista saa 5 nimikorttia, joten mitotin kortit sen mukaan. Eli yhden kortin (noin) leveys on 5,8cm ja pituus 22cm. Leikkaa siis kartongista tämän kokoinen pala ja taita se kahtia. Valkoiselle paperille kirjoitin nimet ja leikkasin ja liimasin. Havua varten tein ensin parsinneulalla reiät korttiin, jonka jälkeen ompelin havun kiinni ompelulangalla ja silmäneulalla. VALMIS!














Havuthan saattavat kuivahtaa äkkiäkin sisällä, joten jos haluaa pelata varman päälle, kannattaa ompeluhommat tehdä vasta muutama päivä ennen joulua. Niin aion itsekin tehdä. Ja tosiaan nämä nimikortit ovat monivuotiset, koska havu on ommeltu kiinni, voi sen helposti leikata vaan irti ja laittaa uuden tilalle!  

Lisää vihreää meininkiä luvassa vielä joulukalenterissa myöhemmin! ;) 



 //E