perjantai 16. joulukuuta 2016

DIY JOULUKALENTERI LUUKKU 16. PELLAVASERVETIT







Kuten jo aikaisemmin mainitsin, tänä jouluna haluan panostaa enemmän kattaukseen ja joulukalenterin tiimoilta onkin tullut tehtyä jo vaikka mitä siihen liittyen! Mm. puuhelmipannunalusia luukussa 6 (klik), kattauskortteja luukussa 8 (klik) ja luukusta 13 (klik) löytyy servettirenkaat ja lasinmerkkaajat!

Tänään luukusta paljastuu ohje ekologisiin pellavaserveteihin, jotka jo luukussa 13 vilahtivatkin! Kun on iso poppoo syömässä, tuntuu että servettejä kuluu paljon ja tulee "turhaa" paperiroskaa. Päätinkin siis surauttaa pellavaiset servetit, jotka kestää aikaa ja käyttöä!


Tarvikkeet

Pellavakangasta(34x 34 cm pala yhteen)
Ompelukone
Sakset


Ohje 

Vinkkinä ennen ompelu- ja leikkuupuuhia, suosittelen pesemään kankaan, koska pellava yleensä kutistuu jonkun verran (ainakin ensimmäisessä) pesussa. Muutenkin kankaalle tulee parempi imukyky, kun sen on ensin pessyt. Pesun jälkeen kangas kannattaa vielä tarpeen mukaan silittää mittoihinsa.

Ohje servetteihin on niinkin helppo, että kankaasta leikataan sopiva pala eli esim. 34 x 34 cm ja ommellaan ompelukoneella siksakkia reunojen ympäri. En tehnyt reunoihin saumoja, koska niistä tuli tosi tönkön oloiset.. testasin siis 1 cm x 1 cm saumaa, ennen kuin päädyin vaan siksakkaamaan reunat.
















Pellavakankaat ei ole yleisesti ottaen mitään superkalliita, mutta tämän oman mustan kankaan olen ostanut joskus vuonna nakki, joten en muista yhtään mitä on maksanut. Pellavakankaitakin on eri tuntuisia ja laatuisia ja suosittelenkin valitsemaan tiiviin ja pehmeän kankaan. Monissa paikoissa myydään myös valmiita pellavaservettejä, mutta ne joihin olen törmännyt ovat olleet hinnoiltaan sen verran suolaisia, että pääsee paljon edullisemmin kun itse väsäilee!



Mukavaa viikonloppua ja huomenna taas tavataan uuden luukun merkeissä! :)





//E