lauantai 3. joulukuuta 2016

DIY JOULUKALENTERI LUUKKU 3: NELIÖT







Näillä neliöillä ei voi mennä vikaan! Virkkaa ekologisia tiskirättejä tai vaikka värikkäitä patalappuja pukinkonttiin. Neliö on tiivis ja siksi myös juuri sopiva näihin käyttötarkoituksiin!


Tarvikkeet

Virkkuukoukku nro. 3 1/2 (tai käsialan mukaan)
Lanka tiskirätteihin esim. Hjertegarn Blend Bamboo. Tai patalappuihin ja patalappuihin esim. Novita Eco cotton tai 7 Veljestä. 


Ohje

Virkkaa 8 ketjusilmukkaa ja yhdistä ne piilosilmukalla. 
Virkkaa 1 kiinteä silmukka, seuraavaan silmukkaan 3 kiinteää silmukkaa, toista yhteensä 4 kertaa. Virkkaa kerrokset spiraalina, eli siirry edelliseltä kerrrokselta suoraan seuraavalle kerrokselle.
Seuraavilla kerroksilla virkkaa kulman keskimmäiseen silmukkaan aina 3 kiinteää silmukkaa. Tee neliöstä juuri sen kokoinen kuin itseä huvittaa! Neliöön voi halutessaan vielä virkata ketjusilmukoilla ripustuslenkin.















Olen tehnyt kuvassa näkyvät neliöt Novitan Puro Batikilla, joka ei ole enää Novitan valikoimassa, mutta esim. juuri Novitan Eco Cottonilla tai 7 Veljeksellä saa tosi kivoja ja paksuja patalappuja! Tiskirätteihin suosittelen bambulankaa ja mielellään sellaista missä on mahdollisimman paljon juurikin kyseistä kuitua! Itse en ole kokeillut tuota Hjertegarnin Blend Bamboota vielä, mutta sitä suositeltiin juurikin tiskirättien tekemiseen. :)


Kivaa viikonloppua!



//E