torstai 1. joulukuuta 2016

DIY JOULUKALENTERI LUUKKU 1: HELPPO JOULUKALENTERI







Noniin! Nyt olisi aika avata DIY Joulukalenterin ensimmäinen luukku ja luukusta paljastuu tietysti joulukalenteri! Kalenteristani tein tälläisen "hyvinvointi" -version, koska karkkia en syö. Hyvin tulitikkurasiaan mahtuu myös kohvehti! Kalenteriin ostin ainoastaan tulitikkurasiat ja muut tarvikkeet löytyi jo valmiiksi kotoa ja koristeetkin valitsin olemassa olevasta omasta valikoimasta. 10 rasian paketti tulitikkuja maksoi siinä euron kieppeillä, joten kalliiksi tämä kalenteri ei siis tullut!




Tarvikkeet

24 tulitikkurasiaa
Vaneria 35 x 35 cm (tämä aika minimi, että rasiat saa auki!)
Mustaa maalia(liitutaulu)
Pensseli
Valkoinen liitutaulutussi
Harkkosakset
Paperia
Musta tussi
Ohutta narua
Liimaa (erikeeper ja kuumaliima)
Erilaisia koristeita, glitteriä tms!



Ohje

- Poista tulitikut ja sisäosa tulitikkurasiasta

- Maalaa tulitikkurasian päällinen mustalla liitutaulumaalilla. Maalasin rasiat kahteen kertaan jolloin maali peitti vasta kunnolla. Maali kuivuu todella nopeasti ja kun ensimmäisen kierroksen oli maalannut, sai toisen jo aloittaa.









- Koristele rasiat mieluisiksi ja kirjoita numerot liitutaulutussilla. Liitutaulumaalinhan voi korvata helposti vaikka ihan tavallisella maalilla ja askarrella muunlaiset numerot! Rasioissa käytin koristeina irtoglitteriä, paketteihin tarkoitettuja minikokoisia rusetteja, "kultaista" rautalankaa ja leikkurilla tehtyjä tähtiä.

- Rasioihin leikkasin harkkosaksilla pieniä lappuja, joihin kirjoitin mustalla tussilla hauskoja pikkutehtäviä itselleni jokaiselle päivälle. Tässä muutama esimerkki mitä lappuihin kirjoittelin: syö ylimääräinen pipari, riehu ulkona kunnolla, tee jalkahoito ja niin edelleen :D Laput rullasin kääröiksi ja kiepautin narua ympärille! Mutta jos karkkikalenterin haluaa, pääsee paljon helpommalla :D 








- Kiinnitä valmiit rasiat erikeeperillä vaneriin (Kiinnitin rautalankayksilöt kuumaliimalla). Meiltä löytyi valmiina sopiva vanerinpala, jonka hyödynsin tässä. Mutta kannattaa käyttää luovuutta ja kiinnittää rasiat esimerkiksi paksumpaan kartonkiin tai pahviin, jos vaneria ei kotoa valmiina löydy! Muistaa vaan jättää tarpeeksi ison raon rasioiden väliin, niin ne mahtuu avaamaan! ;)








- Vaneriin voi myös porata halutessaan reiät jos sen haluaa esimerkiksi laittaa roikkumaan seinään!

VALMIS! 














DIY Joulukalenteri löytyy nyt myös samannimisellä tägilla sivupalkista! Niin ja ihanaa joulukuun ensimmäistä! <3





//E