torstai 20. lokakuuta 2016

ROME DAY 1.



Nyt olisi luvassa kasa kuvia ja juttua Rooman reissusta! Kyseessä oli siis pidennetty viikonloppu pe-ma. Lähtö perjantaina oli 8 jälkeen Helsingistä ja paluulento lähti Roomasta 12 paikkeilla maanantaina takaisin, eli paikan päällä kerittiin olla melkein kolme kokonaista päivää. Tässä postauksessa kirjoittelen ensimmäisestä  päivästä, joten tulossa on vielä ainakin kaksi muutakin kuvien ja höpötyksen täyteistä juttua.




Alpit?







Suuremmilta kommelluksilta reissussa vältyttiin, mutta onneksi kone oli perjantaina myöhässä, sillä lähtöportti oli vaihtunut ja iski pieni paniikki kun asian huomasimme. :D Lento meni kivasti, mutta itse en ole mikään lentokoneiden ja lentämisen ystävä, joten sydän oli kurkussa koko matkan.





Via del Corso






Lentokentällä Roomassa meitä oli vastassa opas, jonka johdolla lähdettiin tekemään bussikierros Roomassa. Kierrettiin nopeasti nähtävyyksiä ja niitä paikkoja johon bussilla päästiin, mutta kunnolla pääsisimme tutustumaan paikkoihin seuraavien päivien aikana. Hotellilla oltiin noin 2 aikaa, vaihdettiin vaatteet ja lähdettiin kohti lähellä sijaitsevaa Terminin asemaa.




Via dei Fori Imperiali


Maisemaa Vatikaanin museosta




Yöpymispaikkamme hotelli Fiamma sijaitsi Rooman päärautatieaseman Terminin läheisyydessä. En voi valitettavasti suositella hotellia kenellekkään, koska sen taso oli huono. Toki eipä hotellissa ja huoneessa paljon muuta ehtinyt tehdä kuin nukkua ja käydä suihkussa ja hyvä niin. Aamiainen oli ehkä suurin pettymys kaikkine "valmis ruokineen", eikä gluteenittomia syöjiä oltu huomioitu mitenkään vaikka asiasta useaan kertaan huomautimme, niin respaan kuin aamiaistarjoilulla.





Tiber


Colosseum




Perjantaina suuntasimme siis Terminin rautatieasemalle, jonka "yhteydessä" oli kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Terministä ja sen lähialueesta ja siellä lymyilevistä varkaista varoiteltiin niin oppaissa, kuin netistä löytyneistä kirjoituksissa. Olihan siellä ihan hirmuisesti porukkaa, kun junat, bussit ja metro kaikki lähtivät samasta paikasta. Terminin edusta ja ulkopuoli vaikuttikin hieman levottomalta, mutta sisällä "sai olla rauhassa". Toisaalta olimme liikenteessä myös varmasti yhdestä aseman vilkkaimista hetkistä - perjantai iltapäivä, ihmiset lähtevät "maalle" koteihinsa. Illalla varmasti meno erilaista kuin päivällä, ja pysyimmekin suosiolla pois asemalta ilta-aikaan.







Vatikaanin museon edessä




Nälkäkiukun uhreina päädyimme Terminissä mäkkäriin. Tuntui paremmalta vaihtoehdolta saada nopeasti ihan syötävää ruokaa, kuin lähteä etsimään jo nälkäisenä jotain muuta ruokapaikkaa ja pahimmassa tapauksessa saada pelkkää sontaa. :D Äiti tilasi gluteenittoman hampparin ja se vasta mielenkiintoinen olikin. Hampurilainen kokolihapihvillä oli muovipakkauksen sisällä ja se oli lämmitetty mikrossa.. siitä voitte miettiä laadun! :D Eli kuraa tuli syötyä joka tapauksessa. :D Mutta asia joka taas ei ollut kuraa Roomassa oli vesi, joka on ihan juomakelpoista suoraan hanasta. Tämä oli melko hämmentävää, koska missään muualla kuin suomessa en ole koskaan vettä hanasta juonut. Löysin monta kirjoitusta liittyen Rooman puhtaaseen juomaveteen, joten en tässä lähde historiaa sen enempää avaamaan. :)





Via Sistina


Piazza di Spagna




Roomassa kahvin juomiskulttuuri on todella hämmentävä.. Normaalia suodatinkahviahan ei tietenkään ole, mutta myöskään latten tilaaminen ei tule useassa paikassa kuuloonkaan! Paikalliset tilaavat espressoshotteja ja juovat ne tiskin edessä seisten. Roomassa ei siis oikein tunneta take away kulttuuria, muuta kuin snacksien suhteen. Itse hitaana ja nautiskelevana kahvinjuojana eivät ykkösellä huiviin heitettävät shotit ole juttuni, joten jouduin muutamaan otteeseen kertomaan melko tarkasti että haluan kahvini nimenomaan mukaan! Jos pahvimuki löytyi, ei siihen tietenkään ollut kantta. :D Myöskään kaikissa kahviloissa ei ollut edes penkkejä mihin istua.







Parvekkeet täynnä kasveja!




Ensimmäinen gelato-kokemus saatiin Terminin Cioccogelateria Venchinistä, joka myi sekä suklaata että gelatoa. Kyseinen firma on ketju, jonka myymälöitä on ympäri maailmaa, mutta ei vielä ainakaan pohjoismaissa. Elämäni ensimmäiseen Italialaiseen gelatoon valitsin mauiksi pistaasin ja creme bruleen! JUMALAISTA! Seuraava tapaero ilmeni Vechinin tiskillä tilatessa, kun meidät ohjattiinkin tiskiltä kassalle. Eli ensin maksu kassahenkilölle jolta saat kuitin, jonka kanssa mennään tiskille valitsemaan maut. Gelatoa annosteleva tyyppi "raapaisi" kuttia kun olin kertonut mitkä maut haluan, eli toimi sen näinkin päin; kuitti käytetty!





Castel Sant`Angelo






Terminissä on muutamia perus ketjuliikkeitä mitä suomestakin löytyy, mutta myös Foot Locker, Tally Weijl ja Coin tavaratalo. Yleisesti ottaen kauppoja Terminissä oli huonosti eikä valikoima ollut kaksinen, eikä matkaan tarttunut mitään. Alakerran pikkukauppasta haettiin eväitä ja vettä seuraavalle päivälle ja kaupassa pyöriessä tuntui että kaikki on pelkkää venhäjauhoa tai juomaa. :D Terminin ympäristössä on myös paljon kaupustelijoita, varsinkin näitä Hop on Hop off busseihin tyrkyttäjiä ja muita vastaavia jotka yrittävät kääriä turistien rahat.









Aika ajoissa palattiin takaisin hotellille ottamaan lepiä ja valmistautumaan seuraavaan päivään. Seuraavassa postauksessa on luvassa juttua Vatikaanista!




//E