keskiviikko 25. marraskuuta 2015

KAINO




Kuutti-paita



Tuisku-panta ja -huivi



Varpu-housut



Eeva-takki



Kuutti-haalarit





Mikä Kaino on



Kaino on keväällä 2010 perustettu neuleyritys, jonka kauppa- ja tuotantotilat sijaitsevat Satakunnassa Köyliössä, Kepolan kylässä. Kaino valmistaa monenlaisia neuletuotteita, mutta pääpaino on naisten vaatetuksessa. Kaino-neuleiden alkuperästä ei ole epäselvyyttä, sillä kaikki tuotteemme valmistetaan Kainossa itse tehden suunnittelusta ja värivalinnoista lähtien aina valmiiksi neuleiksi asti. Itse tekemällä varmistamme että neuleemme kestävät aikaa, niin ulkoasultaan kuin laadultaankin.

Puhtaista materiaaleista neulottu
Käytämme neuleissamme ainoastaan puhtaita luonnonmateriaaleja, merinovillaa ja kampapuuvillaa. Käyttämäämme merinovillaa ei ole kyllästetty tuholaistorjunta-aineilla eikä pintakäsittelyaineilla. Meille on lisäksi tärkeää, että eläimiä on kohdeltu hyvin, joten merinovilla tuotteissamme on aina mulesing-vapaata. Käyttöystävällisyyden takaa tuotteidemme konepestävyys.
Valitessasi Kainon tiedät sen olevan aidosti suomalainen - niin sielultaan kuin silmukoiltaankin. Tervetuloa neuleostoksille Kaino kauppaan Köyliöön!

Kuvat ja teksi Kaino http://www.kaino.fi/


Törmäsin tähän upeaan Suomalaiseen yritykseen edellis viikonloppuna Tampereen Kädentaitomessuilla. Olisin voinut ostaa heidän osastoltaan lähes kaiken ja jotain matkaan lähtikin. Ylle kokosin heti heidän sivuilta lepparini! Tuo Kuutti kuosi on niiiiin ihana! Kaino merkkinä oli minulle ennestään tuntematon, mutta olin silti heti myyty. Kotona sitten aloin googlettelemaan ja en suorastaaan voinut uskoa silmiäni, kun luin ylläolevaan tekstiä! Täysin suomalainen yritys ja "kaikki" tehdään itse.. aika hurjaa ja nykyään myös varisn harvinaista. ARVOSTAN!

Halusin myös ottaa selvää mistä langat heille tulee ja laitoinkin sähköpostia kyseisestä asiasta. Vastaukseksi sain että "Merinovilla tulee Itävallasta Schoeller:in tehtaalta, aina mulesing vapaata. Kampapuuvilla saksasta Hoff:in tehtaalta. Molemmat pitkään toimineita perinteikkäitä laatulankojen valmistajia jotka pyrkivät huomioimaan valmistuksessaan ekologiset arvot ja esim. eivät käytä myrkyllisiä väriaineita joten tuotteitamme ei tarvitse pestä ennen käyttöä."

Kainon myymälä on ehdottomasti paikka johon pitää päästä käymään lähiaikoina.. josko vaikka onnistuisi saamaan tutustumiskierroksen. :) Jokos muuten arvaatte mitä lähti messulta matkaan? 







Translation: Kaino is cool finnish brand with awesome attitude! All is made in Finland in their factory. This is something you should keep in mind! ;)